Terug naar mijn geboortedorp

Ik ben een Steenbergenaar maar heb 59 jaar met mijn vrouw op Kruisland gewoond. Omdat ons huis te groot werd verhuisden we naar een bejaardenappartement. Helaas werd mijn vrouw nog geen maand daarna ziek en overleed kort later. Ik heb nog 8,5 jaar alleen in het appartement gewoond, maar toen werd het te veel voor me. Toen ik de advertentie voor de Reginahof in Steenbergen in de krant las was ik meteen enthousiast. Ik wilde wel weer in mijn geboortedorp wonen in zo’n mooi wooncomplex!

Gezondheid achteruit

Ik ben 82 jaar De eerste jaren na het overlijden van mijn vrouw deed ik alles nog zelf. Wat later kreeg ik een huishoudelijke hulp. Maar de laatste tijd vloog mijn gezondheid achteruit, ik was vaak buiten adem. Ik heb adervernauwing en in het oude appartement was ik af en toe bang om alleen thuis te zijn. Ik was heel snel moe. Toen werd het te veel om zelf alles te doen, zelf eten klaar te maken. Ik wilde graag verhuizen maar niet naar een aanleunwoning want dan moet je toch zelf voor je boterham zorgen.

Goed voor elkaar

Met de kinderen heb ik meteen de verhuizing naar Reginahof in Steenbergen geregeld. Ik zit hier prima! De Reginahof is een uitkomst, mijn huishoudelijke hulp kon ik gewoon mee nemen. En ze zijn hier zo goed voor je. Koffie, thee, een flesje bier, en alles zit bij de prijs inbegrepen. De sfeer is heel goed onder elkaar. Beter als zo kan het niet meer. Ik vind het onvoorstelbaar. Als je hier niet kunt wennen, kun je nergens wennen.

Fijne omgeving

Naast de gezelligheid kan ik hier ook mijn eigen dingen blijven doen. Ik hou heel veel van fietsen. Ik deed dat met mijn vrouw al en nu nog steeds als het mooi weer is. Ik heb nu wel een electrische fiets en moet nu met de benauwdheid wel vaker afstappen. Maar de omgeving is heel mooi om te fietsen. Ik heb hier ook nog familie wonen. Vroeger waren we met zijn tienen thuis en ik was de 7e. Mijn twee oudste zussen van 92 en 96 wonen ook in Steenbergen. Ik zie ze nu toch vaker omdat het makkelijk aan te fietsen is.

Steenbergen, mijn eerste en als het goed is ook mijn laatste adres!

Door meneer van der Wegen


Geef een reactie