Samen sterk!

Mevrouw Goorden en mevrouw Nouwen wonen ondertussen allebei een jaartje in het Reginahof, maar de regels zijn in deze tijd even aangepast. Waar ze voorheen gezellig samen eten voorbereidden in de gezamenlijke ruimte, doen zij dat nu op hun kamer. Maar het gaat goed met ze. Ze doen nog steeds veel samen, met maximaal 3 personen en op de gepaste afstand. “Zo schillen we samen appels, maken een praatje met de buren en leggen we veel kaarten. We mogen nog naar buiten, maar niet van het terrein af. En als we naar buiten gaan, zitten we op gepaste afstand”, aldus mevrouw Goorden.  Ze kijkt er erg naar uit weer onbegrensd naar buiten te mogen en om haar man op te zoeken die helaas erg ziek is. Ze heeft dagelijks telefonisch contact met haar kinderen en kan ook niet wachten om eindelijk weer haar kleinkinderen te zien. Ondanks dat beide dames veel ervaring hebben in het leven, hebben zij dit nog niet eerder mee gemaakt. Het is niet echt te vergelijken met iets, maar ze blijven positief. De inwoners van het Reginahof zijn namelijk gezamenlijke huisbewoners en dus zijn ze blij om nog contact te hebben met elkaar, op de gepaste afstand. “Anders woonde ik in een Poldertje en had ik helemaal niemand om mij heen, dan is dit toch veel leuker” vertelt mevrouw Nouwen. FaceTime was nieuw voor beide dames, maar gelukkig kregen ze hulp van gastvrouw Linda. Wij willen deze 3 dames bedanken voor hun tijd, want na het FaceTimen zijn zij weer lekker samen gaan kaarten.

nouten en goorden

 


Geef een reactie