Reginahof

Welkom in Reginahof!
De plek waar u zich direct thuis voelt. U vindt er gezelligheid, een luisterend oor én saamhorigheid zodra u uw voordeur uitloopt. In Reginahof woont u zelfstandig, maar nooit alleen.

Reginahof is een wooncomplex in het hart van Steenbergen. In de voormalige Maria Regina school vindt u 24 studio’s, verdeeld over twee verdiepingen. Op iedere verdieping is een gezamenlijke woonkamer. Samen met uw buren geniet u er van een borreltje, bingo, sjoelen en een potje kaarten. En in uw eigen studio vindt u alle rust die u zoekt.

Het idee
Onbezorgd ouder worden in een omgeving die van alle gemakken is voorzien. Waarin je zelfstandig woont maar niet alleen. Zonder of mét professionele zorg. Dat is het idee achter Reginahof, de voormalige basisschool ‘Maria Regina’ in Steenbergen. Reginahof voldoet precies aan de nieuwe WMO, waarin iedereen wordt opgeroepen tot participatie. Mensen wonen er samen en maken gebruik van elkaars kwaliteiten en capaciteiten.

U woont er vitaal
Samen met uw buren regelt u het leven van alle dag. U bepaalt het ritme, onze gastvrouw/heer ondersteunt u hierbij. Onze gastvrouw/heer helpt u bij dat dagelijkse steuntje in de rug.
In Reginahof doet u waar u zich goed bij voelt. Vindt u het bijvoorbeeld leuk om te tuinieren? Dan maken we het mogelijk. Verder helpt u elkaar waar het kan bij het koken, wassen en strijken bijvoorbeeld.

U woont er zo lang u wilt
In Reginahof woont u zolang u dat zelf wilt. Reginahof is een wooncomplex met zelfstandige appartementen. Uw appartement is natuurlijk van alle gemakken voorzien. U heeft een eigen keukenblokje en luxe badkamer. En natuurlijk kunt er ook zorg ontvangen op het moment dat u dat wilt of nodig heeft.

U woont er veilig
U woont op zichzelf maar nooit alleen. En dat voelt veilig. Niet alleen voor u maar ook voor uw naasten. Met 23 buren is er volop gezelligheid. Er is altijd iemand om een kletspraatje te maken, een spelletje te spelen en samen te koken. Samen zorgt u ervoor dat het iedereen goed gaat. Bovendien is er een gastvrouw van TWB Thuiszorg met Aandacht aanwezig die zorgt voor structuur en regelmaat.

Kijk binnen bij Reginahof
Bij Reginahof voelt u zich thuis nog voordat u er woont. Ervaar de gezellige sfeer en de veilige omgeving. Neem contact op en neem een kijkje! Uw contactpersoon is Kitty Tielen. U belt haar via (06) 13 91 89 40.

U regelt de verhuisdozen, wij de rest
U wilt komen wonen in Reginahof? Dan zit u niet te wachten op administratieve rompslomp. Wij nemen u alle zorgen uithanden. Van de Wmo-aanvraag tot het huurcontract. Bel daarvoor uw contactpersoon Kitty Tielen op (06) 13 91 89 40.

Deze slideshow vereist JavaScript.