Mijn moeder fleurt hier helemaal op

Mijn moeder woont inmiddels een aantal weken in Reginahof. Ik vind het heerlijk om haar gelukkig te zien. Ik heb met veel liefde een lange tijd voor mijn moeder gezorgd, voornamelijk na het overlijden van mijn vader. Ik heb toen een tijdje bij mijn moeder in huis gewoond, maar eigenlijk woon ik zelf in Ede. Samen met mijn moeder en broer ben ik gaan zoeken naar een geschikte woning voor haar. Dit was best lastig. Mijn moeder heeft wat lichamelijke klachten, maar is geestelijk helemaal in orde! We hadden een woning gevonden waar ze tijdelijk mocht blijven, maar dat was niet de ideale oplossing. Ik was vaak bij mijn moeder op bezoek, om met haar te kletsen of om haar gewoon even mee naar buiten te nemen. Ik vond het vervelend dat ze het niet naar haar zin had.

 
De eerste indrukken

Toen hoorden we van Reginahof. Na het eerste bezoek waren zowel mijn moeder als ik direct verkocht. Er was meteen een klik met de andere inwoners en dat was voor mij een hele opluchting! Bij binnenkomst voelde ik de gemoedelijke sfeer die er hangt. De grote tafel in het midden van de gezamenlijke ruimte staat dan ook symbool voor de saamhorigheid.
Op het begin hadden we veel vragen, met name over het inkopen van zorg; ‘wat betekent dat precies en wat houdt het in?’ Hier zijn we door de Kitty goed bij ondersteund. De was en het koken doen de inwoners gezamenlijk, dus die zorg was mij direct uit handen genomen. Het is echt iets nieuws wat ze hier doen. We huren een kamer voor mijn moeder en daar kopen wij de zorg bij in!.

Nu kom ik voor de gezelligheidIMG_1461

Dankzij de gezellige medebewoners van Reginahof heeft mijn moeder weer haar eigen leven. Ze fleurt hier helemaal op! Ze maken veel uitstapjes en gaan soms wel twee keer per dag wandelen! Ik hoef nu niet meer langs te komen omdat ik bang ben dat ze me nodig heeft, maar ik kom echt voor de gezelligheid.

Het leukste vind ik de berichtjes die ik van mijn moeder krijg, zoals foto’s van de wandelingen die ze maken of van het bezoek aan een markt of boerderij. Mijn moeder zit in een rolstoel want ze is slecht ter been, maar dat weerhoudt haar er niet van om gezellig mee te gaan. Een van de gastvrouwen of een buurman duwt haar in de rolstoel vooruit, waardoor ze ook gezellig mee kan.

Laatst was ik op bezoek en toen ze tussen de andere bewoners zat, zei ze ineens tegen me: “Nou doei hè Jeanne”. Ik kan weer met een goed gevoel terug naar Ede, want mijn moeder zit in Reginahof veilig en nooit alleen.

 

Door Jeanne Raats


2 gedachten over “Mijn moeder fleurt hier helemaal op

  1. Gonny de Groot Beantwoorden

    Wat geweldig….Fijn dat ze het zo goed naar haar zin heeft….Daar wordt je zelf echt gelukkig van!

  2. Anoniem Beantwoorden

    Dat is een heel veiling gevoel ook voor jullie

Geef een reactie