In Reginahof wil ik wel 100 worden!

De flyer van de Reginahof viel door de bus en ik las: De plek waar u zich direct thuis voelt. U vindt er gezelligheid, een luisterend oor én saamhorigheid zodra u uw voordeur uitloopt. In Reginahof woont u zelfstandig, maar nooit alleen. Ik dacht meteen: Dat is het helemaal als ik daar eens terecht zou kunnen komen. Ik woon nu sinds begin februari 2016 in Reginahof en het is nog beter dan ik had verwacht.

De stilte voorbij

Ik ben al 89. We waren net 60 jaar getrouwd toen mijn man overleed, nu 4,5 jaar geleden. Sindsdien woonde ik alleen in het huis waar we samen met 7 kinderen altijd hadden gewoond. Het was ineens heel stil en ik voelde me helemaal niet meer op mijn gemak. Ik was vanaf dat moment op zoek naar iets anders maar was altijd nog te goed voor een verzorgingshuis. Toen ik dus de flyer van de Reginahof Steenbergen in de bus kreeg heb ik meteen mijn dochter gebeld. Die zag het ook wel zitten en het was snel geregeld. Reginahof is een heel gezellig huis en het gaat ook goed met de bewoners onderling. Ik kan met iedereen goed opschieten. Toen mijn man overleed was het heel erg stil in huis, die gezilligheid heb ik echt gemist.

Alles goed geregeld

De verhuizing is heel goed gegaan. Mijn kinderen hebben samen met Kitty van de Reginahof alles goed geregeld. Ik woon hier nu vanaf februari en heb het met
een heel er naar mijn zin. Ik vind het fijn dat de gastvrouwen er zijn. Er wordt overal voor gezorgd, maar ik doe ook nog wel veel zelf. Zo heb ik geen grote maar wel een hele gezellige kamer die ik zelf bij houdt. Klein maar fijn. Ik heb ook spulletjes van mijn oude huis meegenomen zodat ik me meteen echt thuis voel!

Thuis in Steenbergen

4Steenbergen heeft me altijd getrokken want 3 van mijn kinderen wonen hier ook met hun kinderen. Inmiddels heb ik zelfs 3 achterkleinkinderen in Steenbergen. Ik heb dus veel aanloop van mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. En de omgeving is hier heel fijn, we hebben een supermooi uitzicht! Ik vind het ook heerlijk dat ik dicht bij het centrum zit. Ik ga graag even lopend naar de winkels en dat is prima te doen.

Ik ben nog heel fit, dus zoals ik nu ben wil ik in Reginahof wel 100 worden!

Door mevrouw Simons


Geef een reactie